Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders die door corona geen gebruik maakten van opvang krijgen geld terug

Een kleine 300.000 ouders krijgen compensatie omdat ze tijdens de lockdowns teveel geld hebben betaald voor de kinderopvang. Het gaat om ouders die tijdens de lockdowns van 2020 en 2021 de opvang niet hebben gebruikt, maar hier wel voor hebben betaald.

De bedragen kunnen oplopen op tot enkele honderden euro’s per huishouden. Het gaat om een aanvulling van eerdere terugbetalingsregelingen, die bij nader inzien onvoldoende zijn geweest.

Dat schrijft staatssecretaris Wiersma van SZW in een brief aan de Tweede Kamer. Het blijkt om 288.100 ouders te gaan die te weinig geld hebben ontvangen. Deze ouders krijgen nu alsnog extra geld. Bij het merendeel gaat het om bedragen tot 100 euro, maar ongeveer 87.000 ouders hebben recht op hogere bedragen, oplopend tot enkele honderden euro’s.

Meer helderheid

Over de precieze uitwerking, bijvoorbeeld hoe en wanneer de getroffen ouders het extra geld ontvangen, komt binnenkort meer helderheid. In bezwaar- en beroepszaken vanwege een te lage tegemoetkoming waarin de rechter al uitspraak heeft gedaan, zal het kabinet volgens Wiersma niet meer in beroep gaan.

De eerste sluiting betrof de periode van 16 maart tot en met 10 mei 2020 voor de dagopvang en gastoudersopvang. De bso was tot en met 7 juni 2020 gesloten. De tweede sluitingsperiode startte op 16 december 2020 en eindigde op 7 februari 2021 voor de dagopvang en gastouderopvang. De bso bleef gesloten tot en met 18 april 2021.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.