Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Oud-medewerkers Kiddo’s Place klappen uit de school

In elf brieven doen oud-medewerkers van kinderopvangorganisatie Kiddo's Place uit Helmond hun beklag over hun oude werkgever. De kritieken liegen er niet om. Er zou angst en achterdocht heersen, schrijven de oud-medewerkers. Maar volgens de directeur is er sprake van een hetze van medewerkers wiens contract niet is verlengd.
Oud-medewerkers Kiddo's Place klappen uit de school
Foto: ANP

De kinderopvangorganisatie uit Helmond maakt roerige tijden mee. De gemeente Helmond heeft kritiek op het functioneren van de opvang. Als de organisatie niet snel aan de wettelijke eisen voldoet, hangt de organisatie een dwangsom boven het hoofd.

Ontslagen

De uitspraken van de elf oud-medewerkers doen daar nog een schepje bovenop. ‘Ik heb nog nooit zoveel ellende meegemaakt in een bedrijf’, schrijft één oud-pm’er. In het Eindhovens Dagblad doen twee oud-medewerkers met vermelding van hun naam hun verhaal. Één van hen werd ontslagen toen haar man kritiek had geuit op een nieuwsbrief ‘waarin de directrice haar eigen sores naar buiten bracht. Terwijl hij dat als vader van één van de kinderen op de opvang mocht doen’. Toen een collega daar iets van zei, ondervond ze tegenwerking en kreeg bijvoorbeeld niet meer vrij op de door haar gewenste woensdag.

Geheime camera’s

Verder hebben de  oud-medewerkers kritiek op het plaatsen van camera’s op de babygroep. Geen van de medewerkers wist daarvan. Vervolgens werden ze plotseling geconfronteerd met de videobeelden. De directeur van Kiddo’s Place bevestigt de camera’s die volgens hem nodig waren omdat er dingen niet goed gebeurden.

Kuikentje

Dan is er nog een verhaal van kuikentjes die in opdracht van de directrice uit de gemeentelijke vijver werden gehaald vanwege het thema lente. Volgens de oud-medewerkers gooide de directrice uit woede één van de beestjes onder de kast waar de kinderen bij waren. De directeur ontkent dat dit voorval heeft plaatsgevonden.

Dwangsom

De termijn waarop de Helmondse kinderopvangorganisaties de overtredingen moest goed maken,  is inmiddels verstreken. Volgens het Eindhovens Dagblad overweegt de gemeente nu de dwangsom op te leggen (350 tot 7500 euro per overtreding).

2 REACTIES

  1. Dat klinkt mij niet vreemd in de oren. Zelf heb ik ook gewerkt voor een Gastouderbureau. Het klinkt mij niet vreemd in de oren dat medewerkers bloot staan aan bedreigingen en manipulatie.
    Eens te meer om GGD en andere instanties om de tuin te kunnen leiden.
    Op het moment als een werknemer zich niet prettig voelt onder de gegeven omstandigheden dan zijn pesterijen en onderdrukking niet van de lucht.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.