Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep aan de politiek: geen verdere bezuinigingen

Oproep

De Brancheorganisatie Kinderopvang spreekt een dag voor de verkiezingen ferme taal aan het adres van politieke partijen: ‘bezuinig niet nog verder op de kinderopvang!’ Volgens de organisatie hebben ondernemers na ruim twee jaar bezuinigingen van in totaal 700 miljoen euro behoefte aan ruimte en rust om hun werk goed te kunnen blijven doen.

‘Dat er 800.000 kinderen in Nederland dagelijks naar kinderdagverblijven, bso’s, gastouders en peuterspeelzalen gaan is niet voor niets’ schrijft de Brancheorganisatie in haar persbericht. Ten eerste stelt het ouders in de gelegenheid om met een gerust hart te werken en kinderen in die tijd een veilige en vertrouwde omgeving te bieden.

Zelfvertrouwen en intelligentie
Dat de kinderopvang daarnaast een stimulerende omgeving is voor kinderen, wil de brancheorganisatie ook graag benadrukken. ‘Kinderen die naar de opvang gaan, ontwikkelen meer zelfvertrouwen en intelligentie, zo blijkt uit onderzoeken. Dagelijks zijn in alle kinderopvangorganisaties pofessionals bezig met de beste manier om kinderen tot die ontwikkeling te laten komen’aldus het bericht.

ANP Photo,

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.