Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opnieuw ontslagen bij Kinderopvang MIK

2014 krijgt geen goed begin voor MIK Kinderopvang. De organisatie uit Maastricht moet opnieuw een reorganisatie doorvoeren waarbij ongeveer 94 medewerkers boventallig worden. Dat zijn zowel pedagogisch medewerkers als medewerkers in leidinggevende en ondersteunende functies.
Opnieuw ontslagen bij Kinderopvang MIK
Foto: ANP Photo

Het is de tweede keer in korte tijd dat MIK moet ingrijpen. In april van dit jaar (2013) verloren ook al 89 medewerkers hun baan: 26 pedagogisch medewerkers en 63 medewerkers in een ondersteunende functie. Toch bleek die reorganisatie niet voldoende om het hoofd boven water te houden.

Locaties sluiten

De directie van MIK ondervindt dat de omstandigheden nog steeds ongunstig zijn. ‘De reorganisatie is helaas noodzakelijk om de dienstverlening te waarborgen en de kwaliteit te blijven leveren waar MIK Kinderopvang voor staat’, zegt de directie in een verklaring. In 2013 zijn al wat MIK-locaties gesloten en samengevoegd en dat zal de komende maanden onverminderd doorgaan.

Sociaal Plan

De medewerkers verliezen niet tegelijkertijd hun baan. De reorganisatie zal in verschillende fasen plaatsvinden. Medewerkers, ouders en relaties van MIK zijn inmiddels ingelicht over het verdere verloop en het sociale plan. MIK hoopt dat 2014 een beter jaar wordt voor de kinderopvang, wellicht gestimuleerd door de verhoogde kinderopvangtoeslag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.