Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Op alle basisscholen les in techniek

Om meer jongeren enthousiast te maken voor een loopbaan in de techniek, sloten tal van organisaties maandag een techniekpact, waarin onder meer is afgesproken dat in 2020 op alle 7000 basisscholen aandacht voor techniek is.
Op alle basisscholen les in techniek
Foto: ANP Photo

Techniek is niet alleen maar saai of ingewikkeld, techniek is volgens Hans Biesheuvel (MKB-Nederland) ook de laatste tablet, of telefoon waar jongeren gek op zijn.

Beurzen voor studenten

Naast de technieklessen op scholen komen er elk jaar ook 1000 beurzen voor techniekstudenten om ze te binden aan het bedrijfsleven en er komt een investeringsfonds om techniek in het hoger onderwijs te stimuleren. En er is afgesproken geld vrij te maken (100 miljoen euro) om de technische kennis van docenten te vergroten en voor om- en bijscholing van werknemers en werkzoekenden (300 miljoen euro).

Vakmensen

Werkgevers, werknemers en onderwijsorganisaties sloten maandag een techniekpact met regoniale overheden en het kabinet. Het is het begin van een aanpak die jaren gaat duren en die ervoor moet zorgen dat er meer technisch geschoolde vakmensen komen. Tot 2020 zijn er elk jaar 30.000 extra technici nodig. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) kondigde al eerder aan dat het kabinet projecten wil uitbreiden die onderwijs in de techniek beter laten aansluiten op de wensen van bedrijven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.