Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oostenrijk wil hoofddoekverbod voor kleuters

Frida Noordzij
De Oostenrijkse regering wil meisjes op kleuterscholen verbieden een hoofddoek te dragen. Wenen wil een halt toeroepen aan islamitische kleuterscholen. De oppositie noemt het ''onbeschaamd''.
Foto: iStock

Het verbod op hoofddoeken maakt deel uit van een akkoord over de kinderopvang, dat vertegenwoordigers van de regering en de Oostenrijkse deelstaten in een kleuterschool in deelstaat Neder-Oostenrijk voorstelden. Dat meldt Nieuwsblad.be.

Duidelijke regels

Het hoofddoekverbod en een waardencatalogus voor kleuterscholen zouden zorgen voor ‘duidelijke regels en kwaliteitsstandaarden voor kleuterscholen, om te garanderen dat er vooral in islamitische kleuterscholen een einde komt aan mistoestanden’. Dat stelde Sebastian Kurz, bondskanselier van Oostenrijk, op Twitter.

Oppositie

Het akkoord tussen de regering en deelstaten regelt vooral de toekomstige financiering van de kinderopvang in Oostenrijk. De oppositie noemt het ‘’onbeschaamd’’ en spreekt van ‘’chantage’’, omdat een financieel akkoord gekoppeld is aan een hoofddoekverbod.

Kinderen

Het is niet duidelijk op hoeveel kinderen het hoofddoekverbod van toepassing is, maar volgens Andrea Klambauer, die voor de liberale partij Neos in de deelstaatregering van Salzburg zit, waren er in haar deelstaat de afgelopen jaren ‘maar een handjevol gevallen, die allemaal konden worden opgelost door een eenmalig verduidelijkend besprek’.

Bron: Nieuwsblad.be

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.