Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Omstreden gastouderbureau gesloten

Faillissement

Het lijkt of Gastouderbureau Friesland haar deuren definitief gesloten heeft. Het Friesch Dagblad meldt dat het bureau per 1 januari 2013 gesloten is. Waarschijnlijk is het bureau failliet. Een laatste poging om te gaan fuseren met het Culemborgse bureau Gastouderland ketste eind 2012 al af.

Ondertussen wachten tientallen gastouders en vraagouders nog op hun geld. Bij ouders werd het geld onder andere dubbel afgeboekt en daarna niet meer teruggestort. Vervolgens boekte het bureau het geld van ouders niet door naar de gastouders. Het gevolg is dat sommige gastouders met flinke tekorten zijn komen te zitten. Ondanks herhaaldelijke verzoeken en beloftes, is het geld nooit gestort.

Kassiersfunctie
Bij een faillissement van een gastouderbureau is de situatie behoorlijk ingewikkeld. Een gastouderbureau heeft een kassiersfunctie. Zij innen het geld van vraagouders (de klanten) en moeten dit binnen vijf dagen doorbetalen aan de gastouder. Als het geld van de ouders op een bankrekening is gestort waar andere schuldeisers dan de gastouders ook geld van willen innen, is het nog niet vanzelfsprekend dat de gastouder als eerste krijgt uitbetaald.

Flexmoeders en MrNosey
Toen in de zomer van vorig jaar de bureaus Flexmoeders en MrNosey failliet gingen, heeft de VGOB uiteengezet hoe je als gedupeerde gastouder het beste kunt handelen als je overstapt naar een ander bureau. Een curator zal ondertussen onderzoek doen naar de schulden van het gastouderbureau en bepalen welke schuldeiser als eerste wordt betaald op het moment dat er weer geld is.

Naar de website van de VGOB >>

Bron: Friesch Dagblad/ VGOB
ANP Photo, Ferdy Damman

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.