Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM eist 25 jaar verdachte moord Erbas

Het Openbaar Ministerie eist 25 jaar celstraf tegen de man die ervan wordt beschuldigd kinderopvanghouder Arzu Erbas vlak voor haar kinderdagverblijf in Amsterdam te hebben doodgestoken. Het OM denkt goede bewijzen te hebben tegen de verdachte, zoals ooggetuigenverklaringen.

Verdachte ontkent
Op 10 augustus 2009 werd de 32-jarige Arzu Erbas, eigenaresse van kinderdagverblijf Moeders Schoot, met twintig messteken om het leven gebracht. De 42-jarige verdachte heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend en hij beroept zich tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak op zijn zwijgrecht. Het OM klaagt hem desondanks aan voor moord.
Overigens blijkt er een directe link te zijn tussen het slachtoffer en de verdachte. Erbas zou op het moment van haar dood een verhouding hebben met de werkgever van de verdachte. Dit (wellicht voor het proces belangrijke) detail kwam naar voren op de eerste zittingsdag. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.