Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nysa heropent meldpunt sluiting gastouderopvang

Nysa, de brancheorganisatie voor gastouders, heeft het meldpunt sluiting gastouderopvang opnieuw geopend. Gastouders die hun gastouderopvang sluiten als gevolg van corona(maatregelen), kunnen dat aangeven bij het meldpunt. Nysa wil met de input inventariseren of er andere maatregelen nodig zijn voor de gastouderopvang.
nysa-heropent-meldpunt-sluiting-gastouderopvang
YsaL / iStock

In de media wordt veel geschreven over hoe de coronapandemie de kinderopvang in een houdgreep houdt. Roosters komen amper rond, de bkr wordt (noodgedwongen) niet meer altijd gehaald en op sommige plekken sluiten groepen voor een dag of langer.

Financiële gevolgen door sluiting

Voor gastouders brengt de coronapandemie nog weer andere risico’s met zich mee: als een of meer kinderen of huisgenoten ziek zijn, moet de opvang tijdelijk sluiten. Niet alleen vervelend voor de ouders, maar de gastouder ervaart als zelfstandig ondernemer vaak direct de financiële gevolgen van sluiting.

Coronamaatregelen

Onlangs zijn de coronamaatregelen aangepast. Kinderen met (milde) klachten mogen na een negatieve (zelf)test weer naar de kinderopvang. Enerzijds kan een gastouder het kind dan weer verwelkomen, of de groep heropenen, anderzijds lopen de gastouder en eventueel huisgenoten groter risico om klachten te krijgen. Wat weer sluiting tot gevolg heeft.

Meldpunt heropend

Sinds het aankondigen van de nieuwe maatregel ziet Nysa het aantal meldingen van gastouders die hun opvang moeten sluiten, toenemen. Daarom heropent Nysa het meldpunt sluiting gastouderopvang. Gastouders kunnen daar aangeven hoe lang hun gastouderopvang dicht is, hoeveel kinderen er naar de opvang komen, of de gastouder open is in de kerstvakantie en of er gebruik gemaakt wordt van sneltesten.

Ga hier naar het meldpunt >>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.