Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nog geen uitsluitsel cao kinderopvang

Nog geen uitsluitsel cao kinderopvang

Het cao-overleg voor de kinderopvang dat is gestart op 29 november heeft tot nu toe nog niet geleid tot een overeenkomst. Hoewel de huidige cao tot 1 januari 2012 loopt, is de verwachting dat de nieuwe kinderopvang-cao niet voor die tijd tot stand komt.

Terughoudend
Vakbond de Unie vindt de inzet van werkgevers terughoudend en teveel gefocust op de korte termijn. Werkgevers zijn op hun beurt voorzichtig vanwege de onzekere ontwikkelingen de komende maanden. Het overleg loopt op een aantal punten vast, bijvoorbeeld over flexibiliteit en zekerheid. Werkgevers hebben in deze tijd behoefte aan betere afspraken over de flexibele inzet van medewerkers. Er wordt gesproken over het invoeren van een jaarurensystematiek waardoor er meer ruimte ontstaat voor het wisselend inzetten van medewerkers.

Eindejaarsuitkering
Verder maakt de Unie zich druk om de eindejaarsuitkering waar nogal divers mee wordt omgegaan. Er zijn voorbeelden van afspraken waarbij de medewerkers geen enkele invloed kunnen uitoefenen op het resultaat, maar er wel op worden afgerekend door geen EJU toe te kennen. Andere belangrijke thema’s in het overleg zijn gezondheid en motivatie en de ontwikkeling van medewerkers.

Op 16 januari worden de cao-onderhandelingen hervat op 16 januari.
Lees meer over de stand van zaken op de website van de Unie >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.