Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe tool stimuleert bewegen in de kinderopvang

Een online tool van het Kenniscentrum Sport & Bewegen helpt kinderopvangorganisaties een duidelijke visie op bewegen te ontwikkelen en deze ook daadwerkelijk uit te voeren.
buitenspelen
Pixel-Shot / stock.adobe.com

Veel en gevarieerd bewegen levert een essentiële bijdrage aan goede motorische, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen in de opvang. Hiervoor is een goed beweegbeleid nodig, maar dat is lastig te ontwikkelen. Niet alleen moet je het op papier zetten, maar vervolgens moet je ook je collega’s enthousiasmeren om ermee aan de slag te gaan?

Visie op bewegen

Om op dit soort vragen een antwoord te geven en de praktijk verder te helpen, heeft het Kenniscentrum Sport & Bewegen de online tool ‘Beweegbeleid kinderopvang’ ontwikkeld. Dit helpt je als organisatie een duidelijke visie op bewegen te ontwikkelen die je vervolgens concreet uitwerkt in doelen en activiteiten.

Duidelijkheid voor medewerkers

Het doel van dit alles is een structurele samenhang in de activiteiten en duidelijkheid voor medewerkers hoe je als organisatie te werk gaat. Ook helpt een beweegbeleid volgens het Kenniscentrum in de profilering naar ouders en samenwerkingspartners.

Lees ook: Dossier: Bewegen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.