Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe pedagogische opleidingen in Rotterdam

Nieuwe pedagogische opleidingen in Rotterdam

Rotterdam kent twee nieuwe pedagogische opleidingen. Zo kun je aan de Erasmus Universiteit Pedagogische Wetenschappen (bachelor en master) studeren. Hogeschool Rotterdam start de nieuwe tweejarige opleiding Pedagogisch educatief medewerker dat je opleidt tot coach of adviseur in de kinderopvang. Beide opleidingen starten september dit jaar.

Rotterdam heeft de opleiding nodig
Zelfs burgemeerster Aboutaleb pleitte tijdens zijn toespraak bij de opening van het Academische jaar 2009-2010 voor een Rotterdamse academische opleiding in de pedagogische wetenschappen. ‘Voor een stad als Rotterdam met een ingewikkelde sociaal-economische en etnisch-culturele setting is het van groot belang dat deze opleidingen van de grond komen’, aldus de burgemeester. Studenten worden er opgeleid tot innovatief denkende pedagogen, onderwijswetenschappers en leerkrachten.

Associate Degree
De tweejarige opleiding pedagogisch educatief medewerker is een Associate Degree en richt zich op de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 6 jaar en (VVE)programma’s die achterstanden helpen voorkomen. In samenwerking met Stichting de Meeuw, Radius Nederland, Zadkine en Albeda is een curriculum opgezet. In de opleiding leren studenten met kinderen te communiceren, krijgen ze les in pedagogische methodieken om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Daarnaast wordt hen geleerd hoe ze op een adequate manier kunnen communiceren met ouders, collega’s en leidinggevenden over de ontwikkeling van kinderen. Afronding van de opleiding leidt tot een wettelijk erkend Associate degreediploma die toegang geeft tot het derde jaar van de hbo-opleiding Pedagogiek.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.