Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe eigenaar Hofnarretje trekt zich terug

Hofnarretje

Jipke van ’t Veen, de nieuwe eigenaar van het voormalige Amsterdamse kinderdagverblijf ’t Hofnarretje trekt zich terug. Dat liet ze woensdag weten. De financiële situatie blijkt slechter dan was voorzien en aan haar was meegedeeld. Van ’t Veen begint per direct een nieuwe onderneming waar de kinderen terecht kunnen.

Koopovereenkomst terugdraaien
Haar onderneming heeft de koopovereenkomst die in december werd getekend, noodgedwongen moeten terugdraaien. Voormalig eigenaar Albert Drent is inmiddels failliet verklaard. Het kinderdagverblijf, dat zo’n 60 kinderen opvangt, is nu in handen van een curator. Van ’t Veen nam het kinderdagverblijf eind december versneld over, onder druk van burgemeester Eberhard van der Laan, op voorwaarde dat een aantal zaken nog kon worden gecontroleerd. Het kreeg een nieuwe naam, Tuintjes Zuid.

Zedenzaak
Het kinderdagverblijf werd in 2010 bekend door de grote Amsterdamse zedenzaak. Hoofdverdachte Robert M. werkte op ’t Hofnarretje. Hij heeft bekend dat hij tientallen kinderen heeft misbruikt.

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.