Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe bestuurder Mikz kinderopvang

nieuwe bestuurder
alphaspirit / stock.adobe.com

Liesbeth van Aspert is per 1 september benoemd als directeur/bestuurder van Stichting Mikz kinderopvang. Liesbeth is momenteel werkzaam als directeur bedrijfsvoering en financiën en waarnemend bestuurder bij Kanteel kinderopvang, een maatschappelijke kinderopvangorganisatie in Rosmalen/Den Bosch en omgeving.

Prachtig moment

Over haar keuze voor Mikz kinderopvang, actief in Waalwijk en omgeving, zegt Liesbeth van Aspert: ‘We staan in onze mooie branche aan de vooravond van een voor kinderen en ouders kansrijke stelselwijziging. Wat een prachtig moment om als bestuurder aan de slag te gaan bij een organisatie die haar maatschappelijke opdracht al zo serieus nam. Het betekent dat Mikz er wil zijn voor álle kinderen én hun ouders, ongeacht of zij werken. Het betekent dat al het geld dat verdiend wordt geïnvesteerd wordt in de kinderen, de locaties en alle professionals die bij Mikz werken. Dat laatste is zeer actueel. Het is bekend dat het ook in de kinderopvang onmogelijk is de roosters conform de strikte wetgeving rond te krijgen. Daar ligt een stevige uitdaging. Eén van de kernwaarden van Mikz is Samen. Ik kijk er enorm naar uit om samen met team Mikz en met alle samenwerkingspartners van Mikz aan de slag te gaan. Graag tot in september!’

Enthousiast

De Raad van Toezicht en het managementteam zijn enthousiast over de komst van Liesbeth. Ans Hoogland, voorzitter Raad van Toezicht, zegt hierover: ‘Wij zijn blij dat het is gelukt om een enthousiaste en kundige bestuurder voor Mikz te vinden. We zijn vol vertrouwen dat de verdere ontwikkeling van de maatschappelijke kinderopvang bij Mikz bij haar in goede handen is. Wat ons sterkt in onze keuze voor Liesbeth is het unanieme draagvlak  vanuit een hele brede geleding van onze organisatie Mikz, wat Liesbeth heeft weten te bewerkstelligen. Wij wensen haar en alle betrokkenen heel veel succes en werkplezier toe en kijken uit naar een goede samenwerking.’

Ans Keij

Liesbeth volgt Ans Keij op, die vanaf december 2014 de functie van directeur/bestuurder bij Mikz heeft vervuld. Ans Keij is landelijk actief geweest in het aankaarten van problemen rondom toezicht en handhaving door de GGD. Samen met enkele andere organisaties heeft ze een position paper hierover geschreven. Ook verscheen er van haar hand een serie artikelen in tijdschrift Management Kinderopvang. Ans Keij zal nog tot begin september 2022 betrokken zijn bij Mikz.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.