Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw onderzoek onder middenmanagers

Nieuw onderzoek onder middenmanagers

Twee jaar na het eerste onderzoek heeft Betsy van de Grift opnieuw onderzoek gedaan naar middenmanagers (vestigingsmanager, locatiemanager, hoofd- of centrummanager) in de kinderopvang. Begin maart worden alle resultaten gepubliceerd en bekend gemaakt, maar een aantal resultaten zijn nu al bekend. Zo blijkt een kwart van de middenmanagers in de kinderopvang het niet eens te zijn met de prestaties die zij moeten leveren.

Weinig hoop op doorgroeikansen
Een zorgelijk resultaat laat van de Grift weten op Twitter, maar in 2008 lag dit percentage nog eens vijf procent hoger. Via het twitterkanaal deelde ze nog een aantal conclusies. Zo denkt 34 procent van de middenmanagers in de kinderopvang dat er voor hen geen doorgroeikansen zijn. Dat percentage was in 2008 net zo hoog. Ook interessant is dat blijkt dat de afgelopen twee jaren het aantal middenmanagers in de kinderopvang met een niet kindgerichte opleiding is toegenomen.

Lees meer in Management Kinderopvang
Begin maart zal een miniboekje verschijnen met als titel Manager van Alles, update onderzoek 2011. In 2008 verschenen de conclusies van het eerste onderzoek ook onder die titel. Betsy van de Grift zal het onderzoeksdeel van het boek updaten, het boek verder nog bewerken en het opnieuw uitgeven. Tijdschrift Management Kinderopvang besteedt in het maartnummer aandacht aan de uitkomsten van dit onderzoek.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.