Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: moedermelk van koeien

Nieuw: moedermelk van koeien

Nog even en we hoeven moeders niet meer te vragen om gekolfde moedermelk. Chinese wetenschappers zijn erin geslaagd koeien menselijke moedermelk te laten produceren die voor 80 procent hetzelfde is als normale borstvoeding.

Melk met belangrijke eigenschappen
De koeien zijn hiervoor wel genetisch gemanipuleerd en speciaal ontwikkeld door menselijke genen in koeienembryo’s te plaatsen. Volgens onderzoekleider Li Ning bevat de gemanipuleerde melk belangrijke eigenschappen van moedermelk zoals proteïnen en antistoffen. Deze zijn goed voor de gezonheid en versterken het immuunsysteem.

Gevoelig onderwerp
Niet iedereen is enthousiast over de moedermelk van gemanipuleerde koeien. Concurrenten bekritiseren de veiligheid van de melk. Melk is toch al een gevoelig onderwerp voor Chinezen. In 2008 stierven zes kinderen en werden 300.000 kinderen ziek omdat melk vermengd was met de giftige stof melamine om de slechte kwaliteit van de melk te verdoezelen. Maar volgens Ning ondergaat de aangepaste melk strenge klinische tests voordat deze op de markt wordt gebracht en zijn de zorgen niet nodig.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.