Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw kenniscentrum huisvesting zoekt startkapitaal

Nieuw kenniscentrum huisvesting zoekt startkapitaal

De PO-Raad, VO-Raad, VNG en Waarborgfonds Kinderopvang hebben gezamenlijk in een brief aan de minister gevraagd om startsubsidie voor de oprichting van een nieuw kenniscentrum huisvesting onderwijs en kinderopvang.

Professioneel opdrachtgeverschap
De vier organisaties waren en zijn van mening dat een kenniscentrum belangrijk is om te komen tot een professioneel opdrachtgeverschap binnen de sector. Tevens kan binnen het centrum een investeringsfonds voor de huisvesting worden ondergebracht. PO-Raad, VO-raad, VNG en Waarborgfonds Kinderopvang hebben al eerder een plan gepresenteerd voor de oprichting van een nieuw kenniscentrum “Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang“.

Onderzoek
De minister heeft onderzoek laten doen naar de mogelijkheden van de vorming van een investeringsfonds voor de huisvesting van kinderen. Dit leverde voldoende aanknopingspunten om daadwerkelijk te komen tot een investeringsfonds. Om de ontwikkeling van een investeringsfonds mogelijk te maken is niet alleen een voorinvestering noodzakelijk, maar is het tevens noodzakelijk te beschikken over een kenniscentrum waar deze activiteiten kunnen worden ondergebracht. Het kenniscentrum zal uiteindelijk zichzelf moeten kunnen bedruipen.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.