Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: functiebeschrijving pedagogisch coach

Frida Noordzij
Voor in de nieuwe cao Kinderopvang zijn functiebeschrijvingen voor pedagogisch coach en pedagogisch beleidsmedewerker/coach ontwikkeld. Kinderopvangorganisaties kunnen kiezen voor twee aparte functies, of één functie waarin een medewerker beide rollen vervult.

De FCB maakte een overzichtelijke online sheet, waarin zij meer informatie geeft over de functie, de functiewaardering en de kwalificatie-eis. Zodra de Cao Kinderopvang afgesloten is, worden de nieuwe functies toegevoegd in het functieboek.

IKK-akkoord

Vanaf 1 januari 2019 moeten kinderopvangorganisaties gaan werken met een pedagogisch beleidsmedewerker/coach die pedagogisch medewerkers gaat begeleiden. Deze afspraak staat in het IKK-akkoord. Voor werknemers die voor 1 januari 2019 in dienst zijn, maar nog een scholing volgen voor deze functie, geldt een overgangstermijn van twee jaar met een einddatum van 1 januari 2021.

Functiebeschrijvingen

De cao-partijen Kinderopvang en Sociaal Werk hebben functiebeschrijvingen voor Pedagogisch Coach en Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach laten ontwikkelen.

  • Voor de functieomschrijving van Pedagogisch Coach: klik hier
  • Voor de functieomschrijving van Beleidsmedewerker/Coach: klik hier
  • Voor de functie Beleidsmedewerker kan de functiebeschrijving Beleids- of Stafmedewerker B aangehouden worden (cao kinderopvang)

Schaal 9

De cao-partijen hebben de nieuwe functies laten waarderen. Voor kinderopvang is de waardering voor de pedagogisch coach en de pedagogisch beleidsmedewerker/coach schaal 9.

Kwalificatie-eis

In de kwalificatie-eis voor Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach is een actueel overzicht te vinden van wat de benodigde en gewenste opleidingen zijn en welke ervaring nodig is om deze rol goed te kunnen vervullen. Om te zien of een diploma kwalificeert voor deze functie, volg dan dit handige stappenplan >>

Branche-erkende scholing

In de kwalificatie-eis is de mogelijkheid van een branche-erkende scholing opgenomen. De cao-partijen hebben scholingsaanbod vastgesteld dat voldoet aan de criteria behorende bij onderdeel B van de Kwalificatie-eis betreffende Scholing voor Pedagogiek 0-13 jaar en Scholing voor Coaching. De lijst met scholingen kan de komende tijd groeien. Bekijk het branche-erkende scholingsaanbod (versie 7 juni  2018).
Voldoet een minor, afstudeerrichting, keuzevak of keuzedeel als bewijs? Bekijk het overzicht. Ook dit document kan de komende tijd nog groeien.

Veelgestelde vragen

Het FCB maakte ook een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden. Klik hier >>

Bekijk hier de online sheet van het FCB >>

Bron: FCB

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.