Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuw bestuur Brancheorganisatie Kinderopvang

Marianne Velsink
Brancheorganisatie Kinderopvang heeft haar nieuwe bestuur gepresenteerd en de nieuwe voorzitter: Felix Rottenberg.
Nieuw bestuur Brancheorganisatie.jpg
Onder de bestuurlijke leiding van Rottenberg wordt intensief geïnvesteerd in samenwerking met partijen als BOinK en de SER. - Foto: ANP Photo

Dit is bekend geworden na de ledenvergadering waar leden hun stem mochten uitbrengen. Rottenberg gaf als voorzitter van Team Toekomst de afgelopen periode leiding aan de hervormingsplannen van de Brancheorganisatie Kinderopvang.  Verder is hij bekend als columnist, voormalig partijvoorzitter van de PvdA en voorzitter van de Wiarda Beckman Stichting.

Het bestuur

Het nieuwe bestuur bestaat uit: Eddy Brunekreeft (KION Kinderopvang), Katinka Reuling (Partou), Magda Heijtel (Impuls Kinderopvang), Esther Zijl (Forte Kinderopvang), Jeroen Nusteling (SDK Kinderopvang), Jacob Boskma (SWK groep) en Carlien Langelaan (Gastouderbureau Kroostopvang). Voormalig vice-voorzitter Jelmer Kruyt heeft zich niet herkiesbaar gesteld omdat hij zich volledig wil vrijmaken voor zijn eigen organisatie.

Representatief bestuur

Brancheorganisatie Kinderopvang staat voor een belangrijke structuurverandering om voortaan de doelgroepen binnen de branche beter te kunnen vertegenwoordigen. Dat begint bij een representatief bestuur. Aan de bestuursleden de taak om te werken aan een veilige cultuur binnen de Brancheorganisatie waarin verschillende meningen worden gehoord en gebundeld.

Wat onderzocht Team Toekomst de afgelopen maanden en tot welke suggesties kwamen zij voor een vernieuwde opzet van de Brancheorganisatie Kinderopvang? Lees meer

Kamers en stuurgroepen

Een nieuwe structuur van de organisatie moet deze veilige cultuur faciliteren. Er komen twee ‘Kamers’: een Profit Kamer en een Not-for-profit Kamer. De Kamers komen bijeen wanneer zij dat nodig vinden en behandelen vraagstukken en thema’s die op hun terrein relevant zijn. Naast de Kamers is er een aantal inhoudelijke ‘Stuurgroepen’, die bestaan uit maximaal tien deskundigen. ‘In deze Stuurgroepen worden thema’s en vraagstukken inhoudelijk besproken en wordt het bestuur gevraagd en ongevraagd van advies voorzien op de hoofdlijnen van het thema.

Intensieve samenwerking

Uit het persbericht van de Brancheorganisatie wordt duidelijk dat de prioriteit de komende tijd ligt bij ‘het belang van een leven lang leren’. ‘De ontwikkeling van het kind van 0 tot 6 is de basis voor een generatie die de vaardigheden heeft die passen bij de 21ste eeuw.’ Verder kondigt de organisatie aan dat onder de bestuurlijke leiding van Rottenberg intensief wordt geïnvesteerd in samenwerking met partijen als BOinK, de SER, de PO-Raad, Sociaal Werk Nederland (voorheen MO-Groep), Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en de VNG.

1 REACTIE

  1. Dat wordt leuk aan het kinderopvangfront. Een (ex) GroenLinks politica voor de BMK en een ex PvdA politicus voor de Brancheorganisatie Kinderopvang. Die moeten toch eens met elkaar gaan praten over samenwerking waarbij fusie niet uitgesloten wordt. Wel snel zijn want anders heeft de BMK zich al in de armen gestort van de voormalige MO Groep, nu Sociaal Werk Nederland geheten. Met de voormalig directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang aan het hoofd is dat ook een aantrekkelijke optie. Of niet?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.