Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederland start met de Week van de Opvoeding

Van 7 tot 13 oktober 2013 staat Nederland voor de derde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren krijgen die week volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoeden en opgroeien. Een positieve benadering staat voorop. Thema voor de Week van de Opvoeding is ‘Word spelenderwijs!’.
Nederland start met de Week van de Opvoeding
Foto: ANP Photo

Opvoeders en ouders krijgen in deze Week de kans om elkaar te ontmoeten en om samen ervaringen te delen, nieuwe informatie op te doen, om bevestiging te geven en te krijgen, maar ook om de gewone alledaagse opvoedvragen aan elkaar te stellen. De Week van de Opvoeding geeft een impuls aan het gesprek in de samenleving over de manier waarop we kinderen helpen opgroeien. Dit alles met een positieve draai: het gaat niet om mogelijke problemen en moeilijkheden bij het opvoeden, maar over het gewone alledaagse opvoeden.

Ruim 1.200 activiteiten

Tijdens de Week van de Opvoeding staan vooral de ouders centraal. Zij kunnen tijdens deze week zelf activiteiten organiseren. Daarnaast wordt door scholen, Centra voor Jeugd en Gezin, bibliotheken, sportverenigingen, kinderopvangorganisaties enzovoort een gevarieerd aanbod gepresenteerd. Zo kunnen ouders en kinderen o.a. deelnemen aan spelenderwijs koken met het gezin, speelgoedruilbeurzen, het papacafé en aan het voorleesuur van Yvonne Keuls. Ouders kunnen de workshops Peuterdans, Gamenderwijs, Spelend voorlezen of de Opvoedachtbaan bezoeken.

Opvoedbus

Op maandag 7 oktober toert de Opvoedbus via Haarlem, Barendrecht, Zaltbommel, Ubbergen naar Boxmeer. De Opvoedbus toert langs activiteiten, bijvoorbeeld Zaltbommel waar de nieuwe landelijke ouderwebsite www.positiefopvoeden.nl wordt gelanceerd. Ouders kunnen in de bus vragen stellen tijdens het Opvoedspreekuur.

Naar de website van de Week van de Opvoeding

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.