Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Myrte van Gurp: ‘De kinderopvang heeft een beter imago nodig’

Het personeelstekort in de kinderopvang neemt steeds serieuzer vormen aan. Is daar iets aan te doen en hoe? Als eerste in een serie interviews PINKK-directeur Myrte van Gurp. ‘Het salaris is niet het belangrijkste punt.’

‘We

Registreren

2 REACTIES

  1. Een mooi artikel. Maar over het faciliterend werk denk ik anders. Het is juist goed dat pedagogisch professionals hhw in het zicht van kinderen doen. Je bent voor kinderen een voorbeeld en laat zien dat hhw met plezier gedaan kan worden. Ambachtelijke handelingen zijn goed om mee te maken in de ontwikkelingsfase van jonge kinderen. We kunnen daarom hhw zien als een gezondmakende en zinvolle activiteit en moeten dat koesteren. want dat het leukste is van je werk: met de kinderen zijn.Belangrijker dan knip- en plakwerkjes. Laten we juist met zijn allen kijken hoe we de administratieve taken op en voor de groep kunnen verminderen. Zodat de ppf door de vele NGU’s die door administratief werk ontstaan niet van de groep af moet en vervangen moet worden door een ander gezicht.

  2. Lees alle reacties
  3. Het is een fantastische baan, jij mag een waardevolle bijdrage leveren aan de eerste jaren van een kind, jij bent degene die het verschil kan maken, om te zorgen dat een kind een goede start maakt, positieve ervaringen meegeven en een baby zien opgroeien tot een kleuter die klaar is om de stap te maken naar de basisschool. Jij mag degene wezen die het kind mag meegeven dat het mag zijn wie hij is en dat hij dat de rest van zijn leven mag meedragen.
    Die eerste jaren zijn bepalend voor de rest van een mensenleven, hoe fantastisch, mooi en eervol is dat?! In mijn ogen geweldig en dat probeer ik elke nieuwe stagiaire of mensen die er naar vragen mee te geven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.