Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder verzuim in 2009 dan in 2008

Minder verzuim in 2009 dan in 2008

Ondanks twee griepgolven in 2009, was er sprake van minder verzuim in de kinderopvang dan in 2008. In 2009 was het 4,91 procent. Met die cijfers komt FCB Dienstverlenen en Arbeidsmarktvraagstukken naar buiten.

Hager dan het landelijke verzuimcijfer
De Mexicaanse griepgolf kreeg vorig jaar de meeste media-aandacht, maar de griepgolf van januari 2009 had minstens evenveel impact op het verzuimpercentage van 2009. Overigens ligt het verzuim in de kinderopvangbranche ondanks de daling nog altijd iets hoger dan het landelijke gemiddelde van 4,5 procent. Zoals verwacht lag de top van het verzuim in 2009 in november toen het hoogtepunt van de Mexicaanse griep ook werd bereikt. De effecten ervan namen in december alweer af.

Verzuim in Welzijn
Het peuterspeelzaalwerk valt onder de sector Welzijn. In deze sector is het verzuimpercentage ook gedaald en ligt het bijna gelijk aan het verzuim in de Nederlandse economie als geheel: 4,31 procent. Overigens daalt het verzuim in de welzijnssector al jaren gestaag.

Bekijk hier de factsheets van het FCB >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.