Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder thuiszittende kinderen in Den Haag

Thuiszitters

Het aantal leerplichtige kinderen en jongeren dat thuis zat, is afgelopen schooljaar in de gemeente Den Haag gehalveerd. Aan het begin van het schooljaar zaten nog 139 kinderen thuis, aan het einde was dat teruggebracht naar 69, zo heeft de gemeente donderdag laten weten.

De gemeente heeft afgelopen jaar extra gecontroleerd op ongeoorloofd thuiszittende kinderen. Het gaat niet om incidentele spijbelaars, maar kinderen die meer dan 10 dagen thuiszitten. Zij gaan om hele uiteenlopende redenen niet naar school, bijvoorbeeld omdat ze problemen thuis of op school hebben of niet mee kunnen komen met het niveau. Het zijn vooral jongeren die op een middelbare scholen of het mbo zitten, die ongeoorloofd thuisblijven.

Persoonlijk plan
In Den Haag hebben leerplichtambtenaren contact gelegd met jongeren die 10 dagen thuiszitten en gevraagd waarom ze niet naar school gaan. Als het probleem duidelijk was, werd een persoonlijk plan opgesteld om de jongere weer de schoolbanken in te krijgen.

Landelijk geldt een jongere als thuiszitter als hij meer dan 4 weken ongeoorloofd verzuimt.

Bron: ANP
ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.