Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Minder HKZ-Keurmerken in de kinderopvang

HKZ

Het aantal aanvragen van HKZ-keurmerken in de kinderopvang loopt terug, dit melden certificatie-instellingen die de HKZ-keurmerken uitgeven. Er is sprake van minder inschrijvingen en herkeuringen. Bezuinigingen zouden hiervan de oorzaak zijn.

Geld besparen
Een HKZ-keurmerk betekent dat je als organisatie voldoet aan door HKZ gemaakte normen en kwaliteitseisen. Niet alleen in de kinderopvang, ook in de zorg wordt dit keurmerk gehanteerd als middel om je te onderscheiden. In de Telegraaf zegt Nienke Weijer van HKZ dat het keurmerk juist geld kan besparen: ‘Een organisatie wordt efficiënter en transparanter. De kinderopvangcentra zijn sneller in staat om fouten te signaleren en kunnen deze ook beter oplossen.’ Zij vindt het onverstandig dat organisaties het keurmerk alleen zien als marketingtool.

Animo workshops
Bij HKZ merken ze nog niks van een terugloop, ‘maar dat signaal komt bij ons pas later binnen’ aldus de woordvoerder van HKZ. ‘We merken wel dat de animo voor bijvoorbeeld workshops over het HKZ-keurmerk terugloopt en we ontvangen dezelfde signalen van certificatie-instellingen.’ Om hoeveel minder keurmerken het gaat, is niet bekend.

Foto: Stock.xchng 

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. There are plenty of daycares that have HKZ or ISO keurmerken… and so what… they organizations are still terrible…
    these certificates are a complete waste of time and costs even more money.
    Im glad people are starting to realize this!!!

  3. Keurmerken , certificeringen, het is 1 grote wassen neus.. Kost alleen maar veel geld.. Auditors zijn gefrustreerde controleurs welke mislukt zijn in het bedrijfsleven, op zoek naar een speld in de hooiberg om maar af te kunnen geven op ondernemingen , ten uiting van hun eigen jaloezie.. HKZ idemdito.. Een goede organisatie kenmerkt zich echt niet alleen door een lullig ‘stickertje’…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.