Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Miljoenenfraude met kinderopvangtoeslag

Miljoenenfraude met kinderopvangtoeslag

Opsporingsdienst FIOD en de Belastingdienst zijn in Amsterdam op omvangrijke fraude met de toeslag voor kinderopvang gestuit. Eerder deze week is op vier adressen onderzoek gedaan. Vijf mensen worden ervan verdacht op zeer grote schaal onterechte aanvragen voor een kinderopvangtoeslag voor zichzelf en anderen te hebben ingediend.

Vermoeden
Het vermoeden is dat de grote groep ouders die de kinderopvangtoeslag ontving, een percentage van de toeslag afdroeg aan de hoofdverdachten. Met de fraude zijn vermoedelijk miljoenen euro’s gemoeid.

Verbolgen
Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) zegt verbolgen te zijn over deze fraude. ,,Het is te gek voor woorden dat er op zo’n manier misbruik van de kinderopvangtoeslag wordt gemaakt. Ik heb de Belastingdienst en de FIOD opdracht gegeven om zeer hard op te treden tegen dit soort fraude.” De Belastingdienst en het ministerie van Sociale Zaken gaan de uitvoering en de regeling zelf doorlichten op risico’s op fraude.
(Bron: ANP)

9 REACTIES

 1. Hallo, het gaat hier niet specifiek over gastouders en gastouderopvang. Deze fraude betreft de hele sector kinderopvang. Schandalig om zo’n misbruik te maken van de kinderopvangtoeslag. Overigens werd het ze ook wel makkelijk gemaakt door de overheid. Zoals al genoemd door een ander werd hier al jaren geleden voor gewaarschuwd. maar de overheid vindt het niet de moeite waard om hiernaar te luisteren. En wie zitten nu met de gebakken peren………de ouders en de goede kinderopvangorganisaties. Door dit soort fraude is de kinderopvangtoeslag gewijzigd en moeten ouders meer betalen. Eerst de gastouderopvang, straks de kinderdagverblijven. Omdat de kinderopvangtoeslag uit de hand liep. WAAR ZOU DAT NOU TOCH VAN KOMEN??????

 2. Lees alle reacties
 3. Bekijk ook eens naar de jaarlijkse omzet van bedrijven welke werkzaam zijn in de kinderopvang. Zo’n 13 miljoen wordt bij Stichting Kinderopvang Nederland (SKON, KON en/of KN) omgezet samen met Zeeman (NAVITAS Capital en dochter GREEN Real Estate).
  Vastgoed van kinderopvang beheren, verhuren en verkopen de nieuwe markt voor vastgoedorganisatie’s!
  Het blijft in de familie?!
  De huurder SKON bij GREEN Retail House is een zusje van NAVITAS waar SKON kinderopvang ook een stiefzusje van is via Kinderopvang Nederland.
  Verkopen met een gegarandeerde huurder
  28 april 2010 Harvest Vastgoed heeft zes kinderdagverblijven welke tot eind 2018 verhuurd ziijn aan SKON gekocht van GREEN Retail House.

 4. Bij de behandeling destijds in de Tweede Kamer over het kvoorstel tot verandering van de kinderopvangtoeslag vooor gastouders, is door diverse deskundigen al gewezen op de mogelijkheid tot fraude. Maar men wilde de maatregel toch doorvoeren. Nu niet chagrijnen als de waarschuwingen werkeliijkhed worden. Al blijft het natuurlijk schaamtelooos om op deze manier met kinderen/ gastouders en gemeenschapsgeld om te gaan.

 5. Ook ik ben gastouder,wij moeten alles uit de kast halen om aan alle eisen te voldoen.Vindt ik geen probleem heb ik ook allemaal gedaan want ik vindt dit werk gewoon heel leuk,maar toch zijn er van die rotte appels die de gastouder in een kwaaddaglicht zetten. Ondanks dat er heel veel goede zijn,En dan heb je ook nog vraagouders die geen rekening betalen maar wel hun kind naar de gastouders brengen. WAAR GAAT HET NAARTOE IN ONZE SAMENLEVING. Er zijn ook Gastouders die goed werk verrichten. Het wordt tijd dat er wat aan de goede gastouders gedaan wordt en dat daar is aandacht aan besteed wordt. Een heel tevreden Gastouder met 10 jaar ervaring.

 6. Het is inderdaad te gek voor woorden dat er zo met kinderopvangtoeslag wordt geknoeid. Het gaat hier we l om kinderen en hun opvang. Ik ben zelfstandig gastouder en houd mij netjes aan de nieuwe regels en wetten. Maar wacht al weken op mijn geld, terwijl bovenstaande ouders met de toeslag knoeien.

 7. Verschrikkelijk dat onze gastouders daar weer de dupe van gaan worden. Op de eerste plaats wordt onze goede naam weer te grabbel gegooid, op de tweede plaats worden onze gastouders daardoor weer aan allerlei regels gebonden. Wij moeten toch al zo hard aan ons imago werken omdat er iedere keer weer negatief nieuws naar boven komt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.