Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldpunt voor thuiszittende kinderen

school

De Kinderombudsman opent maandag een meldpunt voor kinderen die niet naar school gaan. Op het online meldpunt kunnen zij – en ook leerkrachten, onderwijsconsulenten en andere onderwijsprofessionals – hun ervaringen delen.

Het meldpunt is een onderdeel van het onderzoek van de Kinderombudsman naar kinderen die wel leerplichtig zijn maar niet naar school kunnen of willen. De centrale vraag is of in Nederland het recht op onderwijs voldoende is geborgd. Het meldpunt blijft 3 weken open, zo liet de Kinderombudsman dinsdag weten.

Toegang tot het onderwijs
Ruim een jaar geleden heeft de Nationale ombudsman ook een rapport uitgebracht over thuiszittende kinderen. De aanbevelingen uit dit rapport en de klachten over de toegang tot het onderwijs die de Kinderombudsman heeft ontvangen, zijn de aanleiding voor dit onderzoek.

Broertjes
Die discussie is actueel door de dyslectische broertjes Enrique (15) en Hugo (13) Claassen. De jongens gaan al minstens een jaar niet meer naar school, want door hun leerhandicap wil geen enkele school ze aannemen. Zij beginnen vrijdag aan een internationale zeiltocht om aandacht te vragen voor het thuiszittersprobleem.

Bron: ANP
ANP Photo, Marcel van Hoorn

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.