Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meetinstrumenten kwaliteit gezocht

Maken jullie (managers/pedagogen) gebruik van een instrument om de kwaliteit op de groep te meten? Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) wil dit graag weten om tot een lijst van aanbevolen instrumenten te komen.
Meetinstrumenten kwaliteit gezocht
Foto: Free Images

Deze longlist van kwaliteitsinstrumenten voor de kinderopvang moet dit jaar nog worden samengesteld. Vervolgens beoordelen deskundigen of de instrumenten van waarde zijn. In 2016 deelt BKK een lijst van aanbevolen instrumenten voor de kinderopvang.

Bekende tools

Veelgebruikte instrumenten, zoals die van het NCKO, Werken aan welbevinden van het NJi en Z’evenzien zijn al bekend bij BKK. BKK vraag zich af of er andere tools zijn die bijvoorbeeld meten hoe groen een kinderdagverblijf is, hoe ouders de peuterspeelzaal beoordelen, hoe hoog het welbevinden van een kind op de bso is enzovoort.  De instrumenten moeten iets zeggen over de pedagogische kwaliteit op de groep.

Ken je zo’n instrument dat niet mag ontbreken op de longlist? Mail naar f.gobel@stichtingbkk.nl

Met het voltooien van een landelijk meetinstrument voor de kwaliteit in de gastouderopvang, kan de kwaliteit van de gastouderopvang voor het eerst in beeld worden gebracht. Het Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek (NCKO) en het Kohnstamm Instituut ontwikkelde dit instrument een jaar geleden het instrument. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.