Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer informatie over de videocolleges

Een 25-delige online serie voor en door professionals in de kinderopvang

Het is zover! De KinderopvangAcademie en het blad Kinderopvang presenteren gezamenlijk een vernieuwende vorm van bijscholing: de kinderopvangcolleges. Pedagogisch medewerkers kunnen op een zelf gekozen moment inloggen op de website waar ze elke twee weken een nieuw videocollege kunnen bekijken. Professionals in de kinderopvang kunnen op deze manier op een laagdrempelige manier hun vakkennis vergroten. In een serie van 25 colleges komen alle relevante kennisgebieden van de kinderopvang aan de orde. Abonnees krijgen als extra een digitale collegekaart, een samenvatting van de colleges per e-mail en een opleidingscertificaat.

Wat is een Kinderopvangcollege?
Via internet is een gefilmd college van ontwikkelingspsycholoog/gezinstherapeut Steven Pont te bekijken. Gedurende twintig minuten neemt hij de pedagogisch medewerkers mee in de basis van de ontwikkelingspsychologie en andere kennisgebieden van de kinderopvang. Hij vertelt, houdt interviews, maakt reportages op locatie en verwijst naar websites, boeken, artikelen of andere actuele bronnen. Het wordt geen saai praatje, maar een afwisselend programma. Het eerste college is gratis te bekijken op www.kinderopvangacademie.nl.

Hoe werkt het?
Abonnees krijgen een persoonlijke inlogcode. Elke deelnemer kan op een zelf gekozen moment op iedere computer met een internetaansluiting het videocollege volgen. Na afloop van het college krijgt de abonnee per email een schriftelijke samenvatting van het college. Na afloop van de hele reeks, ontvangt de abonnee een certificaat als bewijs van deelname.

Wij raden aan om een abonnement voor een heel team of een hele locatie of organisatie te nemen. Waarom? Door het volgen van de videocolleges ontstaat er in uw organisatie een jaar lang een professionele kruisbestuiving omdat alle betrokkenen elke twee weken met dezelfde informatie worden gevoed en worden uitgedaagd met deze kennis iets te doen.

De voordelen voor werkgevers

– Met deze vorm van nascholing vergroten pedagogisch medewerkers hun vakkennis en professionaliteit.
– De interne professionele dialoog wordt tweewekelijks gevoed op alle gebieden die er in de kinderopvang toe doen.
– Uw pedagogisch medewerkers worden inhoudelijk een sterkere gesprekspartner voor ouders.
– De colleges zijn up to date

BOVENDIEN…

– Het verwerven van kennis was nog nooit zo eenvoudig
– De colleges kunnen op een zelf gekozen moment gevolgd worden, dus u heeft geen dure nascholing in de avonduren meer en ook geen vervangingskosten.
– Iedere computer met een aansluiting op internet kan gebruikt worden
– De onderwerpen van de colleges zijn ook regelmatig terug te vinden in het blad Kinderopvang.
– Permanente educatie is een vorm van goed werkgeversschap.

De voordelen voor pedagogisch medewerkers

– Je wordt beter in je vak.
– Je vergroot je doorgroeimogelijkheden.
– Je raakt op een geïnspireerde manier in gesprek met je collega’s.
– Je wordt inhoudelijk een sterkere gesprekspartner voor ouders.
– De colleges zijn up to date.
– Geen lange teksten maar zien en horen.
– Je kunt iedere computer met een aansluiting op internet gebruiken.
– Je vindt de onderwerpen van de colleges regelmatig terug in het blad Kinderopvang.
– Je volgt de colleges wanneer je wilt.

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.