Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Grote kans op extra geld kinderopvang

Er komt volgend jaar waarschijnlijk meer geld voor kinderopvang beschikbaar. De regeringsfracties VVD en PvdA werken aan een motie met oppositiepartij GroenLinks om hiervoor geld vrij te maken. Dat moet komen uit meevallers in het budget voor kinderopvang van enkele honderden miljoenen euro's, zeiden ingewijden woensdagavond.
Grote kans op extra geld kinderopvang
Foto: ANP Photo

Minister President Mark Rutte bevestigde donderdag tijdens de algemene beschouwingen dat de kinderopvang inderdaad een onderwerp van gesprek is in de Kamer, maar dat er nog geen sprake is van een deal met GroenLinks. Tijdens de algemene beschouwingen wordt de begroting van volgend jaar besproken.

GroenLinks

GroenLinks zou dan op zijn beurt bereid zijn de aangekondigde bezuinigingen op de financiële kindregelingen, zoals de kinderbijslag, te steunen. De steun van GroenLinks kan belangrijk zijn in de Senaat, waar het kabinet geen meerderheid heeft. In de Volkskrant is te lezen dat het gaat om 100 miljoen extra voor de kinderopvang. Dit bedrag komt bovenop de 50 miljoen extra die hiervoor op de begroting al staat gereserveerd. Van Ojik heeft ook met minister Asscher afgesproken dat meevallers in deze sfeer niet naar andere onderdelen van de begroting gaan, maar beschikbaar blijven voor de kinderopvang. Fractieleider Van Ojik: ‘We zijn hierover al een half jaar met Asscher in gesprek. We hopen dat dit in de kinderopvangsector echt verschil maakt.’

Meevaller

In de kinderopvang blijft geld over doordat het kabinet de kinderopvangtoeslag heeft verlaagd. Daardoor maken minder ouders gebruik van de opvang. De oppositie heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken al diverse keren gevraagd de meevallers in te zetten om de bezuinigingen deels terug te draaien.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.