Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer duidelijkheid over coronacompensatie ouders

Minister Wouter Koolmees (SZW) heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de tegemoetkoming voor de kosten van de kinderopvang tijdens de eerste en tweede lockdown. Er is nu duidelijkheid voor alle ouders, of ze nu wel geen kinderopvangtoeslag ontvangen.
lockdown heropening opvang bewegen gezonde kinderopvang
© pikselstock / stock.adobe.com

Er is nu duidelijkheid voor ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen, meldt oudervereniging BOinK. Zij kunnen vanaf 1 mei de compensatie voor zowel de eerste als de tweede sluitingsperiode aanvragen.

De uitbetaling aan ouders die wel kinderopvangtoeslag ontvangen voor de tweede sluitingsperiode is gepland medio april. De regeling voor deze ouders zal op dezelfde manier worden vormgegeven als in het voorjaar. De peildatum voor de bepaling van de hoogte van de compensatie is nog niet bekend.

Vergoeding gemeente

Ouders die van de gemeente een vergoeding ontvangen voor de kinderopvang (meestal voor peuteropvang/peuterspeelzaal), ontvangen ook nu weer compensatie via hun gemeente.

Er wordt nog wel een slag om de arm gehouden: een en ander is nog afhankelijk van hoe snel de buitenschoolse opvang weer opent en van een eventuele nieuwe sluiting.

Bij een besmetting met het coronavirus sluiten in een kinderopvangorganisatie al snel een of meerdere groepen. Moeten de ouders in dat geval hun factuur blijven betalen? Juristen van brancheorganisaties BMK, BK en BOinK bogen zich over deze kwestie en komen tot tegenstrijdige conclusies. Lees het hele verhaal

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.