Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer diploma’s gastouders goedgekeurd

Meer diploma's gastouders goedgekeurd

De diplomalijst voor gastouders wordt uitgebreid, daarnaast is het mogelijk om met andere diploma’s die niet in de lijst staan alsnog aan de deskundigheidseisen voor gastouders te voldoen. Dit schrijft minister Henk Kamp in een brief aan de Tweede Kamer.

Ervaringscertificaat niet meer genoeg
De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) beoordeelt of het diploma voldoet aan de eisen voor gastouders. Gastouders kunnen zich vanaf 1 januari 2012 in ieder geval niet meer laten registreren met alleen een ervaringscertificaat. In 2010 was dit wel mogelijkheid. Nu de diplomalijst is uitgebreid en het mogelijk wordt om een diploma te laten beoordelen door DUO, is het niet langer noodzakelijk dat gastouders zich kunnen kwalificeren met een ervaringscertificaat. Nieuwe gastouders die al een ervaringscertificaat hebben, kunnen dit certificaat bovendien laten omzetten in een diploma.

Hoe zuur
Hoewel het goed nieuws is voor apsirant gastouders, reageert Vereniging GastOuderBranche (VGOB) in haar weblog op kovisie.nl een beetje verbaasd dat de minister nu met de uitbreiding van de lijst komt. ‘Hoe zuur is het voor al die gastouders die vorig jaar ‘’niet goed genoeg” werden bevonden en een door de overheid zwaar gesubsidieerd traject moesten doorlopen om alsnog als gastouder gekwalificeerd te kunnen worden. Het is wellicht beter voor onze eigen gemoedsrust als we niet gaan berekenen wat dit effectief in harde euro’s heeft gekost.’

Bekijk hier de actuele diplomalijst >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.