Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medewerkers extra belonen: welke mogelijkheden zijn er binnen de huidige cao?

Karin Broeren
Veel kinderopvangondernemers willen in deze tijden van enorme inflatie en personeelstekort hun medewerkers extra belonen voor hun inzet en loyaliteit. Maar als houder van een kinderopvang ben je natuurlijk gebonden aan de Cao Kinderopvang. Welke mogelijkheden zijn er binnen de cao voor een extra beloning of vergoeding?
geld
Beeld: AdobeStock

De Brancheorganisatie Kinderopvang heeft afgelopen tijd veel vragen hierover binnengekregen en heeft daarom de mogelijkheden op een rij laten zetten door hun juristen. De huidige Cao Kinderopvang is een standaard-cao (artikel 1.6). Dit betekent dat elke afwijking van de cao, ten voor- of ten nadele, niet is toegestaan – ténzij daartoe mogelijkheden binnen de cao gegeven worden.

Mogelijkheden

In artikel 1.7 van de cao is bepaald op welke specifieke onderdelen er afgeweken mag worden van de Cao Kinderopvang. Let op: dit is alleen mogelijk met instemming van de medezeggenschap. Hierdoor kun je maatwerkafspraken op ondernemingsniveau maken. Onder meer op het gebied van:

  • reiskosten woon-werkverkeer (artikel 6.5)
  • vergoeding voor mobiele apparatuur (artikel 6.8)
  • voor het toekennen van een gratificatie (artikel 5.9). Een gratificatie kan worden toegekend aan een groep medewerkers of aan alle medewerkers vanwege een bijzondere reden.
  • voor salariëring (artikel 5.3). Dit artikel bepaalt dat de werkgever jaarlijks het salaris van de medewerker met één salarisnummer verhoogt. Het artikel geeft tevens de mogelijkheid om het salaris van de medewerker die het werk zeer goed of uitstekend doet, met meer dan één salarisnummer te verhogen. Let op: hiervoor dient er binnen de organisatie een beoordelingsregeling te zijn die hierin voorziet.
De meest recente Cao Kinderopvang is op 1 juli 2021 in werking getreden en is door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 22 januari 2022 algemeen verbindend verklaard. Daarmee is deze cao op alle medewerkers in de kinderopvang van toepassing. Op dit moment wordt er onderhandeld over een nieuwe Cao Kinderopvang. Op 3 oktober vonden de eerste onderhandelingen plaats.

Cao niet goed toegepast?

Tot slot: heb je het idee dat je werkgever de cao mogelijk niet goed toepast of heb je hier vragen over? Dan kun je dit voorleggen aan de Commissie Naleving. Op de website van KinderopvangWerkt! kun je hier meer over lezen.

Veel kinderopvangondernemers hebben al met een creatief oog naar de cao gekeken om hun medewerkers extra te belonen. Zo hebben medewerkers van Kindergarden onder meer een salarisverhoging gekregen, net als het personeel van bso BOON.

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.