Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marc Dullaert wordt de Kinderombudsman

Marc Dullaert wordt de Kinderombudsman

De Tweede Kamer heeft bekendgemaakt dat Marc Dullaert de eerste Nederlandse Kinderombudsman wordt. Dullaert (47) start begin april 2011 met zijn werkzaamheden als Kinderombudsman. Hij is oprichter en bestuursvoorzitter van de kinderrechtenorganisatie Stichting KidsRights en is grondlegger van de Internationale Kindervredesprijs. Daarnaast was hij jarenlang werkzaam in de mediawereld.

Historisch moment
Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten, vanuit het kabinet verantwoordelijk voor kinderrechten, vindt het een historisch moment. ‘Kinderrechten zijn goed geregeld in Nederland. Dat stelt ook het Kinderrechtencomité van de VN. Maar wij zijn natuurlijk nooit klaar. Als samenleving moeten wij er continu op blijven letten dat rechten worden gerespecteerd en nageleefd. Vandaag is daar een mooie nieuwe stap in gemaakt nu bekend is dat Marc Dullaert de eerste Nederlandse Kinderombudsman wordt. Dat is dus nu al een historische benoeming. Het is een voorrecht dat er nu speciaal voor kinderen iemand is waarbij je terecht kunt en die voor je opkomt als kinderrechten in het geding zijn.’
De Kinderombudsman is een substituut-ombudsman van de Nationale ombudsman, met een eigen werkgebied en een eigen verantwoording naar de Eerste en Tweede Kamer.

Bron: Rijksoverheid.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.