Zindelijkheid

Zindelijk worden gaat bij ieder kind anders. En elk kind vraagt daarbij om een andere begeleiding, net als bij de eerste stapjes en woordjes. Juist dat maatwerk maakt dat pm’ers veel vragen hebben over hun aanpak, zo merkten we tijdens een oproep op Kinderopvangtotaal. We selecteerden acht veel voorkomende vragen over zindelijkheid. Drie experts helpen de vraagstellers, en misschien ook jou, op weg.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De Experts

Marit Langedijk is pedagoog, ontwikkelingscoach, mindfulnesstrainer en moeder van twee dochters. Ze heeft jarenlange ervaring met ouders en professionele opvoeders. Haar visie: ondersteunende communicatie in interactie met het kind geeft langetermijnoplossingen en gezamenlijk plezier!’

José Sagasser is klinisch pedagoog en medevennoot van OPVON vof. Opvon beheert de website www.​opvoedingsvragen​.​nl. José Sagasser heeft meerdere boeken over de opvoeding geschreven. De meest bekende zijn De Kleine Koning(in) (uitgeverij Kosmos) over de peuterpuberteit en de brochure Slaapproblemen de baas (uitgeverij OPVON).

Carolijn van der Horst is coach, trainer Oudercommissies in de Kinderopvang bij BOinK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang

0
43

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.