Zes jaar taalscholing VVE

Het jaar 2010 is de start van een groot project: de taalscholing VVE in Amsterdam. Alle beroepskrachten (pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten) die na een taaltoets niet voldoen aan de Amsterdamse Taalnorm krijgen het aanbod taalscholing te volgen. Een paar jaar later volgen de steden Haarlem en Utrecht. Een terugblik op zes jaar taalscholing.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Met enige weemoed kijkt Wietske van der Sluis terug op de tijden dat het project op volle toeren in de steden draaiden. De inhaalslag is bijna geleverd. De meeste beroepskrachten voldoen aan de taalnorm, alleen in Amsterdam zijn er momenteel nog twee groepen. Vanaf het eerste uur is Wietske van der Sluis, werkzaam bij het ROCvA, als projectleider verantwoordelijk voor de organisatie. Zij is de spil en heeft te maken met alle werkgevers, leidinggevenden op locaties, UvA Talen voor de toetsing en de gemeenten. Het docententeam dat zij coördineert bestaat uit docenten van ROCvA en ROC Top.

‘Het project

0
38

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.