Wij hebben eisvrij!

Een alternatief bieden op de buitenschoolse opvang. Dat wil Jos Verveen, bedenker en eigenaar van eisvrij. Kinderen zijn er veel buiten en komen op plekken die voor velen gesloten blijven. Bij kinderopvangorganisatie Humanitas kunnen kinderen sinds deze zomer kiezen voor dit bijzondere concept. Wij gaan mee op avontuur.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Frida Noordzij
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41189-018-0294-z/MediaObjects/41189_2018_294_Fig1_HTML.jpg

Voor Proefpark de Punt in de Rotterdamse wijk Delfshaven staat een blauwe vintage Volkswagenbus, bedrukt met het logo van eisvrij. ‘Onderweg zijn is zo al een feestje’, vertelt Tanja Sap, locatiemanager van eisvrij Delfshaven. ‘Mensen op straat kijken en zwaaien naar ons, de kinderen zwaaien terug.’

Landleven in de stad

In het proefpark struint een groepje kinderen door de gemeenschappelijke tuin, die ook gebruikt wordt als ontmoetingsplek door buurtbewoners. Voorheen was dit braakliggende bouwgrond. ‘Vanwege de crisis in de huizenmarkt werd er niet verder gebouwd op dit stuk grond’, legt tuinvrouw en beeldend kunstenaar Hieke Pars uit. Ze werkt

0
120

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.