Uit de bijstand de kinderopvang in

'Werken doet wat met mensen. Als ik zie hoe de deelnemers aan ons re-integratietraject begonnen en hoe ze gegroeid zijn.' Kinderopvangorganisatie Berend Botje uit Hoorn en omstreken en arbeidsbemiddelaar WerkSaam zetten een opleidingstraject op en hielpen zo achttien mensen aan een baan. Meer volgen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Al had ik maar een van de deelnemers uit de twee groepen overgehouden, dan nog vind ik het de moeite waard’, zegt Gaby Alberts, directeur van Berend Botje in Hoorn en omgeving. ‘Werken doet wat met mensen’, vindt Robin Dissels, manager arbeidsbemiddeling bij WerkSaam Westfriesland, dat voor zeven West-Friese gemeenten mensen begeleidt naar werk. ‘En voor hun kinderen,’ vult Alberts aan, ‘het heeft grote invloed op de volgende generatie als die ziet dat ouders meedoen in de maatschappij.’

Berende Botje zag het dreigende tekort aan arbeidskrachten in de kinderopvang aankomen. Het begint in Amsterdam en komt langzaam onze kant op,

0
168

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.