Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Transformationeel leiderschap

De Multifactor Leadership Questionnaire van Bass en Avolio is een Engelstalige vragenlijst die de eigen leiderschapsstijl in kaart brengt. Een van de uitspraken uit deze lijst is: Ik weeg morele en ethische consequenties mee in mijn beslissingen. U kunt antwoord geven op een vijfpuntsschaal: 1 = geheel niet, 2 = af en toe, 3 = soms, 4 = vrij vaak; 5 = regelmatig of altijd. Bij dit laatste antwoord scoort u hoog op transformatief leiderschap. We doen er nog een: Ik help anderen om hun sterke kanten te ontwikkelen. Als u hoge scores geeft bij deze twee uitspraken, dan afficheert u zich met een transformatieve leiderschapsstijl. Een ander item is: Ik houd alle fouten bij. Een hoge score op deze uitspraak karakteriseert een transactionele stijl. En als u hoog scoort op Ik wacht tot dingen fout gaan en onderneem dan actie, dan heeft u een vermijdende stijl van leidinggeven. De transformationele stijl is het meest effectief volgens onderzoek.
Premium
Premium

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.