Puntje van pont – Tomboys en sissy’s

Wat vind je ervan als een man naar je toekomt en tegen je zegt: ‘Ik beschouw vrouwen voor honderd procent als mensen’. Ik neem aan dat je in opstand komt, omdat hij in zijn denken dus kennelijk ook van het tegenovergestelde als mogelijkheid uitgaat, dat een vrouw niet helemaal een mens is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het is dus feitelijk een seksist, hoewel hij met die uitspraak nu net wilde laten zien hoezeer hij dat niet is. Maar wij weten dan natuurlijk wel beter. Hetzelfde gevoel bekruipt me altijd een beetje als het over sekse en gender gaat. Want wat bijvoorbeeld is in godsnaam ‘genderneutraal’? Het lijkt er soms op dat we zo bang zijn voor de verschillen, dat we ze daarmee extra lijken te benadrukken. Zo moeilijk is het namelijk allemaal niet, je zorgt voor een afgepaste hoeveelheid speelgoed en je ziet vervolgens wel wat ermee gebeurt, hoe kinderen het in hun spel en dus

0
36

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.