Thema wie weegt wat?

Een leuk en gewichtig thema voor de achtplussers. Wat weegt alles om je heen en wat weeg jijzelf? Hoe weeg je een huisdier? Gebruik het thema om de kinderen op speelse manier aan het denken en rekenen te zetten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Alles op de weegschaal

Gebruik de weegschaal om met rekenen te oefenen. Wat weegt een pak melk of een brood? Wat weegt een mens? Zet alles en iedereen op de weegschaal en ga met elkaar rekenen. Een kind weegt bijvoorbeeld 30 kilo, maar de pedagogisch medewerker wel 60 kilo. Dat is twee keer zoveel. Hoeveel pakken melk is dat? En hoeveel broden? Maak leuke collages. Op een wit vel tekent het kind zichzelf en daarom heen hoeveel mokken thee, broden, pakken melk of pedagogisch medewerkers (een halve dus) het weegt.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41189-019-0013-4/MediaObjects/41189_2019_13_Fig1_HTML.jpg

Onderzoek

Om meer begrip te krijgen van verhoudingen in gewicht

0
17

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.