Stop een kind niet in een hokje’

Een kind dat vandaag wordt geboren, kan wel honderd jaar worden. Om dit kind een betekenisvol leven te bieden, moeten de achterhaalde grenzen tussen kinderopvang, onderwijs en jeugdhulp flink op de schop. De Korein Groep heeft haar naam begin dit jaar veranderd in Wij zijn JONG. Doel is om met een gezamenlijke visie jeugdontwikkeling te verrijken, vertelt Ton Leeggangers, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Stel dat er nog geen kinderopvang of onderwijs zou zijn, dat je helemaal opnieuw kon beginnen, hoe zou je het aanpakken?’ Leeggangers opent met deze vraag het gesprek over de huidige jeugdontwikkeling. Bij Wij zijn JONG begon deze discussie al in 2009, wat de afgelopen jaren resulteerde in een vernieuwde, brede aanpak. ‘Wie honderd jaar leeft, werkt veel langer en wisselt misschien wel twee of drie keer van carrière. Daarom moeten we kinderen een opvoeding en ontwikkeling bieden die een goede startkwalificatie oplevert.’ Momenteel is het daarmee niet zo rooskleurig gesteld. Volgens het CPB heeft 14 procent van alle 25-

0
187

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.