Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Slapen in de kinderwagen: mag dat?

Afgelopen zomer ontstond er op de Facebookpagina van Kinderopvangtotaal een interessante discussie tussen pedagogisch medewerkers. Volgens sommigen mag een baby in de kinderopvang niet in een kinderwagen slapen. Niet veilig genoeg en dus voor de toezichthouder reden om hier een berisping op te geven. Anderen zeiden dat het prima kan. Hoe zit het? Een paar vragen aan GGD GHOR Nederland.
Pixabay

MAG

Premium

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

1 REACTIE

  1. als een kind nergens anders slaapt dan in een wagen moet je een keuze maken. een kind wat niet slaapt maar wel die slaap nodig heeft raakt overprikkeld en gestresst waardoor het zelfs kan komen te overlijden. De meeste kinderen die bij ons op het dagverblijf binnenkomen zijn niet gewend zelfstandig is slaap te vallen, vaak slapen ze alleen bij de ouders op schoot en tijdens de nacht bij ouders in bed. Voor ons de taak deze kinderen langzaam stapje voor stapje naar een bed toe te krijgen, ik heb hier zelfs een hele beschrijving voor gemaakt. Zijn de kinderen klein dan is de kinderwagen soms een tussenstap. wij hebben buiten ook een grote box staan echter in de winter is dit te koud, de kleintjes zitten dan vaak in de wagen en vallen soms daarin in slaap, van ons en de ouders mag dit! het belangrijkste is dat je goed op papier heb staan waarom jij dit een verantwoorde keuze vind en dat de ouders het hier mee eens zijn!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.