Serie Moestuinieren – Laatste oogst en winterklaar maken

Met de handjes in de aarde wroeten, zaadjes in de grond stoppen, zien hoe ze ontkiemen en wachten tot groenten de juiste kleur en grootte hebben om ze te oogsten. Van een moestuin kunnen kinderen veel leren. Ze gaan er zelfs beter van eten als ze weten hoe groente groeit. Dit is de laatste aflevering van de serie over moestuinieren op de kinderopvang: over de laatste oogst en het winterklaar maken van de moestuin.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Pixabay

In deze laatste zomermaand valt er waarschijnlijk nog volop te oogsten in de moestuin. Ook zijn er nog steeds mooie dagen om met de kinderen te werken in de moestuin: onkruid wieden en met gietertjes de plantjes water geven. Op lege plekken in de moestuin kan ook best nog een en ander worden gezaaid. Diverse slasoorten – zoals kropsla, pluksla, rucola en veldsla – groeien nog prima als je ze zaait in augustus of september. Ook de laatste zaadjes van wortelen, radijs, bietjes, sugersnaps of peultjes kunnen deze maand nog in de grond.

Winterhard

Richting de herfst wordt het tijd

0
30

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.