Regeerakkoord stelt teleur

De lobby vooraf was geslaagd. Bijna ieder verkiezingsprogramma van iedere politieke partij had het basisrecht op kinderopvang opgenomen. De SER had het in haar advies staan, dus er werd veel verwacht van het regeerakkoord. Een teleurstelling. Hoe nu verder?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘De sector had veel te hoge verwachtingen van de invloed van lobbyen op de formatie’, zegt Felix Rottenberg, voorzitter van de Brancheorganisatie Kinderopvang. ‘Ik ken het systeem. Bij zo’n formatie sluiten de partijen zich als een oester.’ Dat is dus ook gebeurd. Het basisrecht, zoals het in het SER-advies ‘Gelijk goed van start’ (2016) is benoemd, kwam er niet. Geen enkel woord hierover in het regeerakkoord. Visie ontbreekt in dit regeerakkoord, vindt Rottenberg. Het is een beetje meer van hetzelfde. Beetje meer geld gezien de groei, beleid voortzetten, beetje achterstandbeleid erin en dat is het. Rottenberg: ‘Ik vind het nogal

0
116

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.