Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Psychosociale ontwikkeling

De kinderopvang heeft een belangrijke invloed op de ontwikkeling van kinderen. Werd vroeger een kind als ‘succesvol’ gezien als het goed kon schrijven en rekenen, tegenwoordig wordt de psychosociale ontwikkeling minstens zo belangrijk gevonden. Een kind met zelfvertrouwen en goede sociale vaardigheden heeft een grotere kans om gelukkig te worden in het leven. Een pedagogisch medewerker heeft hierbij een essentiële rol. Voor dit dossier spraken we een aantal deskundigen met goede tips én een hoop kennis over de psychosociale ontwikkeling van kinderen.
Illustratie: Julia Mekes
Premium
Premium

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.