Programmeren? Ja, Leuk!

Een robot maken, een drone aansturen of programmeren op de laptop? Veel kinderen vinden dit heel erg leuk, zo merkten de pedagogisch medewerkers van Stichting Kinderopvang Purmerend. De organisatie riep 2018 uit tot het Jaar van de techniek.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Pixabay

Een dinsdagmiddag bij locatie De Zuidpool van Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP). Toine Rohner geeft hier vandaag een les programmeren aan een groep van elf kinderen vanaf 8 jaar. Toine werkt bij Twaanlab, een organisatie die kinderen leert werken met nieuwe – digitale – technieken. ‘Wat is programmeren eigenlijk?’, vraagt hij aan de kinderen. ‘We kennen allemaal wel een kookboek. Daarin staat stap voor stap uitgelegd wat je moet doen om een recept te maken. Als je al die stappen uitvoert, dan heb je op het laatst hetzelfde gerecht als op de foto. Programmeren is net zoiets. Als je iets gaat

0
55

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.