‘Poepscheet!’

Veel peuters gaan er een keer doorheen: de poep- en piesfase, waarin de poepwoorden je om de oren vliegen. Wat is het nut van deze fase? En hoe loods je de kinderen hier zo snel mogelijk doorheen? De expert geeft raad.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Poepie, poepescheetje, kakkiepiesje!’ Peuters op de kinderopvang kunnen non-stop alles wat er met poep en pies te maken heeft benoemen met een voldane grijns op hun gezicht. Terwijl jij als pm’er alleen maar denkt: waar komt deze obsessie opeens vandaan? En: hoe komt deze peuter er weer vanaf? Deze ‘poep- en piesfase’ is heel normaal, stelt orthopedagoog en opvoedingsdeskundige Tamar de Vos-van der Hoeven (www.​opvoedadvies.​nl). ‘Officiële cijfers zijn niet bekend, maar ik vermoed dat zo’n tweederde van de peuters en kleuters hiermee in een bepaalde periode heel erg bezig is.’ Dat betekent niet dat er iets mis is

0
75

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.