Oudercommissies

Als pedagogisch medewerker heb je in je dagelijks werk waarschijnlijk niet zo veel te maken met de oudercommissie. Dat is jammer, omdat ouders met een frisse blik naar de organisatie en de groep kunnen kijken. Zij blijken bovendien graag een kort lijntje met de pm’er te willen hebben. Daarom in dit dossier aandacht voor het wel en wee van de oudercommissie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
SCP: Oudercommissies zitten in een lastige positie

Ouders: geen tegenstanders, maar medestanders

Denk je aan ouders in de kinderopvang, dan denk je aan de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang en peuterspeelzalen (BOinK). Gjalt Jellesma is als voorzitter van BOinK een bekend gezicht in de branche. Hij komt op voor de belangen van ouders. Dit jaar wordt een overgangsjaar naar nieuwe kwaliteitsregels. Gjalt ziet daarin kansen voor de kinderopvang om ouders meer bij de organisatie te betrekken. En daarin is ook zeker een rol weggelegd voor pm’ers. We stelden hem een paar vragen over de rol van ouders.

Ouders in oudercommissies hebben meer te maken met managers

0
16

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.