Nieuwe regels

Zoals bekend, is in 2016 het Akkoord Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang gesloten door het Ministerie van SZW, BOinK, de Brancheorganisatie Kinderopvang, CNV, FNV en de MOgroep. Deze partijen hebben overeenstemming bereikt over 21 regels die moeten leiden tot verbetering van de kwaliteit van de kinderopvang. De meeste regels zijn al ingevoerd, en daar werkt u reeds mee. De laatste regels worden echter van kracht in 2019 en 2023. Hieronder zetten wij die regels op een rij.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

Per 1 januari 2019 wijzigt de beroepskracht-kindratio (bkr). Pedagogisch medewerkers mogen voor maximaal drie baby’s tot 1 jaar zorgen in plaats van vier. Daarmee wordt de werkdruk voor medewerkers verlaagd. Ook krijgen pedagogisch medewerkers meer tijd per baby en kunnen zij beter inspelen op de individuele behoeften van baby’s. De bkr voor kinderen van 7 tot 13 jaar in de buitenschoolse opvang wordt verruimd van 1:10 naar 1:12. Deze oudere kinderen moeten, aldus het akkoord, ruimte krijgen om ‘invulling te geven aan hun vrije tijd en eigen initiatieven te ontplooien’.

Voor groepen met kinderen van 4 tot 13 jaar gaat

0
68

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.