Nieuwe professionals uit eigen stal

Steeds meer organisaties beginnen een eigen opleiding met hulp van een roc, hbo of andere opleider. Om nieuw personeel te vinden, om een kwaliteitsvisie over te brengen of om in nieuwe functies te kunnen voorzien. 'Ik zie het als professionalisering van de sector.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adobestock

BINK, een kinderopvangorganisatie met 73 vestigingen, zette begin dit jaar samen met ROC Midden Nederland een driejarige BBL-opleiding op tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Aanleiding was de steeds moeilijker wordende zoektocht naar gekwalificeerd personeel. Wegens succes zal deze opleiding in september van dit jaar aangevuld worden met een tweejarige BBL-opleiding op niveau 3. Deelnemers gaan ongeveer één dag per week naar school, terwijl ze daarnaast bij BINK werken. De doelgroep is zeer divers: herintreders, mensen met een heel andere achtergrond en kersverse studenten die van school komen.

‘Wij maken zelf een deel van het programma’, vertelt bestuurder Monique Wittebol.

0
85

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.